ایشان با یادآوری پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی میان ایران، تاجیکستان و افغانستان افزودند: توانایی ذاتی و درونی ملتها، عامل اصلی پیشرفت و اقتدار آنهاست و همبستگی کشورهایی که از لحاظ دین، فرهنگ و «تاریخ و تمدن»، اشتراکات فراوان دارند باعث افزایش توانایی درونی آنها خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای دین مبین اسلام را زمینهساز وحدت کشورهای اسلامی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر وحدت جهان اسلام محقق شود، امت اسلامی از توانایی درونی عظیمی برای «پیشرفت و توسعه» و ارتقای جایگاه جهانی بهرهمند خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به زمینههای فراوان گسترش روابط میان ایران و تاجیکستان، افزودند: تاجیکستان قطعهای جداناپذیر از فرهنگ ایران، و تقویت مناسبات با ملت دوست و برادر تاجیکستان، جزو سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی ایران است.
در این دیدار که آقای احمدینژاد نیز حضور داشت، رئیسجمهور تاجیکستان پیشرفت، شکوفایی و توانایی جمهوری اسلامی ایران را باعث افتخار همه ملتهای مسلمان خواند.
آقای امامعلی رحمان افزود: دشمنان اسلام و جمهوری اسلامی، نمیخواهند مناسبات کشورهای منطقه و جهان اسلام با ایران گسترش یابد اما پیشرفتها و سیاستهای وحدت بخش ایران، برای منطقه و جهان اسلام، مغتنم و غرورآفرین است.
رئیسجمهور تاجیکستان با ابراز خرسندی و تشکر فراوان از افزایش سرمایهگذاری و طرحهای ایرانیان در این کشور افزود: افزایش بیشتر مناسبات تجاری و به ویژه اتصال سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان از طریق خط آهن، منافع فراوانی را برای آسیای مرکزی و حتی چین در دسترسی به خلیج فارس و آبهای آزاد به همراه خواهد آورد.